Soe Nsuki

Soe is standup comedian, tv persoonlijkheid en scenariste! Maar zeg alsjeblieft niet ‘creatieve duizendpoot’ want die term wordt te veel gebruikt en is dus helemaal niet creatief.

Het begon allemaal met de mopjes, in 2012. Ze speelde het voorprogramma voor Thomas Smith, Philippe Geubels en Alex Agnew, en in 2016 struinde ze de zalen af in een dubbelshow met bff Jens Dendoncker. Eind 2018 ging Soe in première met haar eerste volavondshow Soetopia voor een volle Arenbergschouwburg.

Dat was erg emotioneel en leuk! Ze heeft gehuild toen ze bloemen kreeg op het einde. Eind 2022 gaat ze in première met haar tweede comedyshow Soenami! Als je wil weten of ze weer gaat wenen, koop dan een ticket he ja. (Wil je weten vanaf wanneer dat kan? Wees als eerste op de hoogte via de Soe Nsuki Nieuwsbrief!)

In 2020 werden de mopjes even op pauze gezet door een klein virusje dat heel de wereld platlegde. Soe spitste ze zich toe op scenarioschrijven, en schreef mee aan miniserie De Shaq en jeugdserie PANNA. In 2021 begon ze bij Vlaanderen Vakantieland, om Vlaanderens beste toeristische tips mee te geven in haar rubriek, de Soegesties.