Nigel Williams

Nigel Williams (1954) is een Brits-Belgische comedian. Hij breekt door na het winnen van Humo's Comedy Cup in 2000 en maakt zeven avondvullende theatershows.

Nigel Williams komt uit een Engels arbeidersgezin. Een carrière op het podium is zeker geen vanzelfsprekendheid. Williams begint dan ook als fabrieksarbeider, eerst in Engeland en later in België. Hij wordt afgevaardigde voor het Algemeen Belgisch Vakverbond en leert hier om te spreken voor een groep.
Comedy

Nigel Williams breekt in 2000 door als stand-up comedian, nadat hij Humo's Comedy Cup wint. Zijn carrière neemt een vliegende start en hij heeft veel succes met zijn eerste avondvullende theatershow De Penismonoloog (2003), geschreven door Peter Perceval. Samen maken ze ook de show Terrorist (2005).
Andere cabaretvoorstellingen van Williams zijn Democlash (2007), Geloof mij! (2009), Working Class Hero (2011), Bekendt (2013) en Accident de parcours (2015). Hierna kondigt Williams aan geen nieuwe theatershows meer te zullen maken.

Tv, boek en podcast
In 2008 is Nigel Williams te zien in het Vlaamse discussieprogramma Volt. Hij neemt in deze tv-serie het nieuws op satirische wijze onder de loep. Ook brengt hij een boek uit. In 2011 verschijnt Had ik maar een vak geleerd bij uitgeverij Vrijdag. Hierin heeft Williams zijn persoonlijke verhaal laten opschrijven door journalist Patrick de Witte. In 2015 begint hij een dagelijkse podcast met de titel Tijdens De Rust.

photo: Benny Degrove