Jeroen Leenders

Café The Joker 8 juli 2007 was het toen Jeroen Leenders, een doodgewone taxi- chauffeur in Antwerpen, voor het eerst op het podium stond. Die eerste keer was het al duidelijk dat, hoewel het materiaal niet veel voorstelde en hij stijf stond van de zenuwen, zowel het publiek als Jeroen zelf er lol in hadden. Hij nam zich vanaf dan voor enkel verder te doen zolang de mensen en hijzelf er plezier aan beleefden.

Toen, die eerste keer in café The Joker, was het dat hij werd opgemerkt door het artiestenbureau 123 Comedy Club die hem, verspreid over heel Vlaanderen, kennis liet maken met de kleinere en grotere podia. Jeroen maakte van die kans gretig gebruik om te experimenteren, te proberen en vooral af en toe ‘op zijn gezicht te gaan’. Zo zocht hij zijn weg want je leert meer uit fouten dan uit successen.

Op aanraden van Stef van Poucke van 123 Comedy Club doet hij, op 26 mei 2008, mee aan Cabareteske in Eindhoven. Het winnen van de Gouden kabouter, de eerste prijs op dit festival, kreeg onverwacht grote media- aandacht in België die alles een versnelling hoger schakelde.

Met de overwinning op het Leids Cabaret Festival in 2010 haalde hij de hoogste cabarettitel der lage landen binnen. Veel meer kan een comedian niet doen in het Nederlands en dat lieten de Belgische en Nederlandse media ook blijken door uitnodigingen in tv- programma’s.

In het najaar van 2010 ging Jeroen in première met zijn eerste avondvullende show: Sorry, ik ben Jeroen Leenders, in de Arenbergschouwburg, Antwerpen. Inmiddels was hij ook in Nederland veelvuldig in de theaters te vinden. Na twee prachtige seizoenen volgde direct een nieuwe show met de alleszeggende titel Geen idee, waarmee hij eveneens twee seizoenen de theaters onveilig maakte.

Met zijn vierde show Wildeman is Jeroen intussen een grote naam in Vlaanderen en Nederland. In 2018 ging Jeroen op tour met zijn show The Jeroen Leenders Experience. Als eerste Belg is hij officieel toegetreden tot Comedytrain en trad hij regelmatig op in Toomler.

Jeroen heeft zijn eigen website en is te volgen op Facebook.

Shows with
Jeroen Leenders Experience
Wed, Sep 25, 2024
08:00 PM - 09:30 PM
Jeroen Leenders Experience