Sebastiaan de Bie

Sebastiaan de Bie (1999) is acteur, cabaretier en schrijver. In 2021 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Na zijn opleiding speelde hij in het theater in de muzikale tragedie Oresteia van hetpaleis, de musical Hij Gelooft In Mij van Stage Entertainment en de jeugdvoorstelling Fakking Triest (14+) van TEN Producties.

Hij was te zien in verschillende sketches van televisieprogramma Het Klokhuis en speelde de hoofdrol in de HKU-afstudeerfilm Goudhaan die werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival.

Sebastiaan schrijft en speelt ook zijn eigen werk. Zo maakte hij het audioverhaal SEASONBOY: een requiem voor liefdesverdriet in vier seizoenen dat te beluisteren is op Spotify en andere streaming platforms. Hij maakte de existentiële tragikomedie Ergens Op de Wereld Is het Stil voor het Boslab Theaterfestival en zijn sitcom-op-toneel Funeral Crashers was te zien op Theaterfestival de Parade. Verder maakt hij cabaretvoorstellingen en treedt regelmatig op op comedyavonden.