Fimme Bakker

Fimme Bakker werd geboren op 11-12-1994 in het voormalige Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Hij groeide op in zowel Amstelveen als Amsterdam. Hij was leerling aan het Vossius Gymnasium maar werd daar vanaf gestuurd. Hierdoor voegt hij zich bij het illustere rijtje van Arnon Grunberg en Gerard Reve die de school ook niet afmaakten. Fimme haalde uiteindelijk zijn VWO-diploma op het Amstelveen College.

Na twee mislukte pogingen op de universiteit (AUC en Rechtsgeleerdheid) kwam Fimme erachter dat de schoolbanken niks voor hem waren. Hij werd chauffeur (en later tourmanager) van cabaretier Javier Guzman die op dat moment bezig was met zijn Oudejaarsconference voor RTL. Fimme werd verliefd op het vak, begon op te treden en meldde zich aan voor de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Juni 2022 studeerde hij af met zijn voorstelling ‘Duurloop’ die werd geregisseerd door Minou Bosua, Martijn Bouwman en Pieter Bouwman.

Sinds de zomer van 2022 treedt Fimme door het hele land op om vlieguren te maken. Momenteel is hij bezig met het schrijven van een boek over zijn verleden als ‘verslaafde’ en helpt hij medeverslaafden om te herstellen.

Vanaf 2023 speelt hij samen met zijn vader Bram Bakker door het hele land met ‘Ben je bezopen?’, de eerste avondvullende voorstelling van Bakker & Bakker.