Glodi Lugungu & Raoul Heertje

Glodi Lugungu & Raoul Heertje

dubbelshow

Regelmatig onregelmatig vinden er geweldige dubbelshow's plaats. Deze editie met Glodi Lugungu & Raoul Heertje!

Glodi Lugungu
Glodi Lugungu (1992) is op jonge leeftijd gevlucht uit DR Congo en opgegroeid in Dommelen, bij Eindhoven, in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer maar zijn voetbalvrienden zagen al snel dat er in hem een comedian schuilde door alle grappige verhalen die hij vertelde in de kleedkamer na afloop van de training.

Ook Glodi’s familie, overigens een hele goede bron voor zijn verhalen, zag een jongen die misschien meer thuishoort op een podium dan een voetbalveld.

Glodi waagde de sprong en vond het podium van Toomler. Met succes. De comedians van Comedytrain waren onder de indruk en begin 2017 deed hij mee aan de auditie. In een witte blouse met een zwart strikje en 3 minuten aan materiaal.

Er volgde een aspirant-lidmaatschap bij het collectief van 1,5 jaar waarin hij zowel de jury- als publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival won. Als officieel lid van Comedytrain is hij nu zelf ook eindelijk overtuigd dat hij een comedian is.

In 2019 volgende zijn eerste tv-debut bij De wereld dendert door. Hier houdt het voor Glodi niet op. Vanaf aankomend seizoen begint hij aan zijn try-out tour door het land, van zijn allereerste avondvullende programma ‘’Ze bedoelen het goed’’.

Raoul Heertje
Raoul Heertje (1963) is comedian, programmamaker en schrijver.

Buiten de vele optredens in Nederland, trad hij ook op in Amerikaanse en Britse comedy clubs en talkshows (o.a. Ruby Wax en Jeremy Clarkson).

Mede-oprichter van stand-up gezelschap Comedytrain en comedy club Toomler. Toen hun oorspronkelijke idealen werden verworpen door de nieuwe leiding verlieten ze hun geesteskinderen.

Sindsdien is hij regelmatig te zien op de andere comedy-podia in Nederland.

Hij was teamcaptain in ‘Dit was het nieuws’, onderzocht mediamechanismes in ‘Heerlijk eerlijk Heertje’, presenteerde Wintergasten en maakte samen met Frans Bromet ‘Het Israël van Heertje & Bromet’.

Raoul publiceerde verschillende boeken (o.a. ‘Mark Rutte is Lesbisch’), en schreef o.a. voor Vrij Nederland, het Parool, Sportweek en het NRC.

De afgelopen jaren volgde hij een opleiding screenwriting in New York, schreef en vertaalde hij toneelstukken en regisseerde hij diverse cabaretiers.

--

Table service
Via QR: bestel, betaal en je snacks en drankjes worden aan je tafeltje bezorgd!

24 augustus 2022  |  20:30 UUR
Zaal: Main Room
Entree€ 15,00